Fase 1: aankoop en renovatie

Tijdens de eerste fase, als de aankoop rond is, zullen we voornamelijk bezig zijn om de bestaande gebouwen te renoveren.
De eerste bewoners zullen kunnen kiezen en in overleg beslissen wie waar wil gaan wonen.
De renovatie van jouw wooneenheid zul je grotendeels zelf (laten) doen.

Door gezamenlijk materiaal aan te kopen of bepaalde werken gelijktijdig te laten uitvoeren, zullen de kosten gedrukt kunnen worden maar ecologisch en duurzaam verbouwen staat voorop! Natuurlijk zullen we elkaar ook helpen, het zal een beetje zoeken zijn naar een gezamenlijk tempo. Er zal ook een kleine schrijnwerkerij worden geïnstalleerd en er is de mogelijkheid om gebruik te maken van plaatselijke materialen als dit rendabel zou blijken, bvb. hout voor de vloeren.
 
 
 
We zijn dus ook op zoek naar mensen met een beetje kennis, ervaring of praktische vaardigheden.
In de Morvan verwacht men dat verbouwingen en renovaties binnen de authentieke stijl gebeuren,
die prachtig is en zeer aangepast aan het klimaat (ademende muren, kachelwarmte).
 
In het Maison du Parc te Saint Brisson is hier heel wat informatie over te vinden en zijn er zelfs architecten die klaarstaan met advies. Het is dus vooral kwestie van het gaan te DOEN :)

Er zal ook een vzw worden opgericht voor het renoveren en uitbaten van het kasteel, dat (in fase 2-3) een kennis- en vormingscentrum zal worden, met lokalen voor trainingen, workshops, healing, meditatie, dans,...en met een logementsfunctie. Er komt ook een uitgebreide bibliotheek en consulting. Het praktische onderhoud van het kasteel zal horen bij de gemeenschappelijke taken.

In fase 1 is er plaats voor ongeveer 3 koppels en 4 alleenstaanden, ten tijde van de renovatie krijg je een woonwagen of tuinhuisje om in te verblijven, het sanitair is op dat moment gezamenlijk en je kan altijd gebruik maken van de leefkeuken en de wasplaats.
 
 
Als kerngroep komen we regelmatig samen en beslissen we samen over allerhande zaken: aanpak van renovaties,
sturing van de groepsprocessen, gezamenlijke activiteiten, taakverdeling, vermijden van conflicten, verzorging van tuin en dieren,...
en hoe we elkaar kunnen helpen waar nodig.

Ons doel is om als groep organisch te groeien naar een structuur die voor iedereen een plaatsje voorziet waarin ieder zich goed voelt,
waar je je talenten mag benutten voor het goed van iedereen en waar je jezelf mag zijn.
Ieder kiest voor zichzelf zijn mate van betrokkenheid maar er is een basisinzet die van iedereen verwacht zal worden.